header_stijlplan9.jpg

50 Tips om je woning verkoopklaar te maken

Het verkoopklaar maken van een woning. Het is een term die nog niet zo heel lang ingeburgerd is binnen de woning verkoop. Maar wat wordt er daar nou mee precies mee bedoelt?

Verkoopklaar

Inventariseer wat de woning nodig heeft

Het verkoopklaar maken van de woning is niets anders dan het gereed maken van de woning om deze in verkoop te kunnen zetten.
Elke woning vraagt om een eigen plan bij het verkoopklaar maken. Immers geen een woning is hetzelfde. Dat betekent dus kijken naar de woning en inventariseren wat deze nodig heeft om verkocht te worden. Dit gaat verder dan louter alleen de woningfotografie en het maken van een verkoop tekst. Voor de ene woning betekent het verkoopklaar maken dat er reparaties uitgevoerd moeten worden. Terwijl het voor een andere woning wellicht het meest belangrijke is om de persoonlijke stijl en smaak van de inrichting aan te passen.

Welke actiepunten ook nodig zijn, de ervaring leert dat deze keer op keer anders zijn dan aanvankelijk door de bewoners wordt gedacht. Bij vrijwel elk intake gesprek blijkt dat ik op hele andere punten let dan de bewoners.  Ik kijk vooral vanuit de woningmarketing met een centrale rol voor woningzoekenden en hun aankoopbeleving.

Stimuleer de aankoopbeleving positief

Als woningverkoper heb je veel tools in handen om de aankoopbeleving positief te stimuleren. Dit begint bij het verkoopklaar maken en vervolgt zich binnen de woningmarketing. Besteed je de juiste aandacht aan deze elementen. Dan heb je binnen mijn visie de woning al voor zo’n 80% verkocht wanneer je kijkers krijgt. Zij komen immers af op een woningpresentatie waar zij voor een groot deel verliefd op zijn geworden. Tijdens de bezichtiging willen zij bevestigd zien wat zij op de foto’s gezien hebben.  Daarnaast willen zij de woning ervaren. Voelen zij een match dan is het slechts nog een kwestie van onderhandelen.

50 Tips om je woning verkoopklaar te maken

Een woning verkopen doe je niet vaak. Ik help je graag bij het verkoopklaar maken en heb daarom mijn kennis en ervaringen gebundeld in de checklist ’50 Tips om je woning verkoopklaar te maken’ Pas de vele tips toe en je vergroot de kans op een succesvolle verkoop.

Huis te koop

 

Je naam*
Je e-mailadres*
Stuur de tips naar mij!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion Reiling


Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
Deel dit: