header_stijlplan9.jpg

Verhuisd? Hoe creëer je je eigen woonsfeer?

Wie een huis verkoopt gaat meestal ook verhuizen. Daarom een keer aandacht voor een stukje interieurstyling. Wat toch iets heel anders is dan verkoopstyling. Bij laatstgenoemd wordt de woning immers dusdanig gestyld, zodat de fotograaf uitnodigende foto’s kan maken. Terwijl het bij een interieurstyling draait om de persoonlijke woonwensen van de bewoners. Welke vertaald worden naar de gewenste woonsfeer.

Verhuizen

Hoe ontdek je je eigen woonsfeer

Wie een huis in gaat richten na het verhuizen, laat zich vrijwel altijd leiden door nog aan te schaffen of bestaande meubels. Daarmee vormen de meubels de basis voor de woonsfeer. En juist dat maakt het tot een uitdaging om tot een totaalconcept voor het interieur te komen. Elke interieurstyling begint daarom eerst met het de basis; het ontdekken van je eigen woonsfeer. En dat kan heel simpel met het maken van een moodboard. Een moodboard is niks anders dan een collage/verzameling van plaatjes. Maar let op, ik hanteer daarbij wel altijd twee voorwaarden.

Voorwaarden voor het maken van een moodboard bij verhuizen

1) Afbeeldingen van meubels mogen niet terugkomen op het moodboard
2) Ga niet op Pinterest zoeken maar gebruik ouderwets tijdschriften

Interieurworkshop

Waarom geen meubels op een moodboard

Als je weet wat je eigen woonsfeer is, dan is het veel makkelijker om daar meubels bij te zoeken. Omdat er een concreet beeld is waarbij je direct ziet of een bepaalde bank, kast of bed bij die sfeer past. Wat niet wegneemt dat je die specifieke meubels toch mooi kunt vinden. Ze matchen alleen niet binnen het totaalconcept wat je voor ogen hebt na het verhuizen.

Waarom geen Pinterest gebruiken

Pinterest is een prachtig medium. Voor wie het niet kent; het is het online verzamelen van plaatjes die je mooi vindt aan de hand van thema’s. Populaire thema’s zijn interieur, vakantie, tuin of verhuizen. Het nadeel van Pinterest is dat het een tsunami aan inspiratie is en je daardoor door de bomen het bos niet meer ziet. Wie ouderwets gaat knippen en plakken beperkt dus het enorme inspiratie aanbod. Het mooie is tevens dat je je veel meer laat leiden door je eigen intuïtie. En alleen dan kom je uit bij je eigen persoonlijke woonsfeer.

Ik heb mijn moodboard klaar en dan?

Yes je hebt een blauwdruk van je eigen woonsfeer in handen. Tip; neem deze altijd mee naar de winkels als je iets voor je nieuwe huis gaat kopen. Of het nou gaat om een meubelstuk of het kiezen van de juiste kleur verf of gordijnen dat maakt niet uit. Het is voor elke verkoper fijn om concreet te zien wat iemand in zijn/haar hoofd heeft zodat hij ziet waar jij naar op zoek bent. Waardoor hij je veel beter kan adviseren.

Wist je dat ik je hier ook mee kan helpen

Wil je graag hulp bij het maken van jouw persoonlijke woonblauwdruk? Nodig me dan uit voor een persoonlijke interieurworkshop. Samen gaan we aan de slag om jouw eigen woonstijl te ontdekken en deze te vertalen naar een concrete woonsfeer met bijbehorende kleuren. Hoe fijn is dat; een plan te hebben voor de inrichting van je nieuwe woning. Meer weten? Bel of mail me voor meer informatie: 06-45953370  / marion@stijlplan.nl


 

 

Marion Reiling

Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
 
Deel dit: