header_stijlplan8.jpg

De winst van slaapkamers

Waardevermeerdering woning

Wat voegt waarde toe aan de woning? Een grondige renovatie, een nieuwe badkamer of nieuwe keuken. Daarvan weet vrijwel iedereen dat deze ingrijpen waarde vermeerderend zijn. Hoe anders is het met slaapkamers. Keer op keer merk ik dat het vaak de slaapkamers zijn waar veel winst mee te behalen valt. Winst die de verkoper echter vaak laat liggen, en die ook nog eens heel makkelijk te verdienen is.
Waardevermeerdering woning

Slaapkamer als hotelkamer

Een beetje woning telt al vaak twee of drie slaapkamers. Welke in de praktijk niet altijd als dusdanig gebruikt worden. Niet erg zolang de woning niet in de verkoop gaat. Dan maakt het helemaal niets uit of een slaapkamer in gebruik is als strijkkamer, werkkamer of rommel kamer. Het wordt een ander verhaal als de woning gefotografeerd moet worden voor de verkoop. Juist dan kun je scoren met een sfeervol ingerichte slaapkamer. Eentje die aandoet als een hotelkamer. Het werkt namelijk precies hetzelfde als wanneer je een hotel zoekt.

Het juiste gevoel

Wie een hotelkamer zoekt gaat tegenwoordig snel naar sites als bookings.com of hotelspecials.nl. Het is vaak de sfeer en look van de hotelkamer waar op geselecteerd wordt. Zo’n foto waarvan je eigenlijk meteen op het bed wil springen omdat het er zo heerlijk uitziet. Een uitnodigende foto van een hotelkamer zorgt dus voor meer omzet. En dat is bij de woningverkoop niet anders. Enkel en alleen omdat vrijwel iedereen zich bij het nemen van een aankoop beslissing (onbewust) laat leiden door het juiste gevoel wat ze erbij krijgen. Hoe fijn is dat voor de verkopende partij. Omdat het de mogelijkheid geeft precies die sfeer neer te zetten welke je doelgroep aan zal spreken. En laten we eerlijk zijn dat effect bereik je niet met een slaapkamer die ingericht is als een strijkkamer werkkamer of rommelkamer.

Ter inspiratie een paar succes voorbeelden

Waardevermeerdering woning

Appartement 7 jaar in verkoop vóór styling – Verkocht in 4 weken ná restyling

 

Waardevermeerdering woning

Woning 18 maanden in verkoop vóór styling – Verkocht 6 maanden ná restyling

 

Waardevermeerdering woning

Woning eerder in verkoop geweest voor ca. 1 jaar en onverkocht gebleven – Nieuw in verkoop ná restyling. – Verkocht in 3 maanden

 

Marion Reiling

 

Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen


Deel dit: