header_stijlplan_blog.jpg

Eigen huis verhuren?

De woningmarkt trekt weer aan is een veelgehoorde opmerking in de media. Een algemene kreet die helaas nog niet voor alle soorten woningen geldt merk ik in de praktijk. Een uitdaging voor woningeigenaren die al enige tijd hun woning in verkoop hebben. Een mogelijke oplossing is het huis verhuren op basis van de leegstandswet.

Hennepkwekerij

Het gebeurt gelukkig niet vaak dat ik te maken heb met een woning welke gebruikt werd als hennepkwekerij. Het gebeurt echter wel. Met alle gevolgen van dien. Een reden om er een blogpost aan te wijden.

Een hoop ellende. Dat is wat ik te horen krijg wanneer ik een woningeigenaar spreek die het slachtoffer is geworden van hennepkweek in de woning. De eigenaar van de woning wordt als verhuurder vaak verantwoordelijk gehouden. Zo zijn gemaakte kosten voor energie en ontmanteling voor rekening van de eigenaar. Kun je gedagvaardigd worden en loop je kans een strafblad te krijgen.

Huis verhuren

Stigma op woning

Een woning met een voormalige hennepkwekerij is vaak uitgeleefd en vertoont schade. Was het al moeilijk de woning te verkopen. Dan lijkt het nu bijna onmogelijk de woning ooit nog te verkopen. Buiten de praktische schade kent de woning nu ook een stigma welke de verkoop erg in de weg staat. Wanneer het gelukkig nog niet tot een gedwongen verkoop komt, heeft de eigenaar dan ook een extra uitdaging de woning te verkopen.

Verkoopklaar maken woning met voormalige hennepkwekerij

Het verkoopklaar maken van een woning met een voormalige hennepkwekerij vraagt om een intensievere aanpak. Omdat de woning én vaak al langer in verkoop staat én nu een stigma heeft, begin je al met een 2-0 achterstand ten opzichte van andere woningen die in verkoop staan. Het is om die reden wijs de woning even uit de markt te halen. Het geeft de gelegenheid  schade te herstellen en de woning spik en span te maken. Nieuw schilderwerk maakt de woning fris. En een tijdelijke inrichting geeft de woning weer een prettige woonsfeer. Meubelverhuur of kartonnen meubels lenen zich hier perfect voor. Kies voor professionele woningfotografie en last but least, kies voor een extra scherpe vraagprijs. Zelfs als je verlies leidt op de woning. Accepteer dit verlies. Het verlies kan alleen nog maar oplopen als de woning door een 'te hoge' vraagprijs niet verkoopt en de woning uiteindelijk een blok aan je been wordt.

Leestips

  • Voorkom hennepkwekerij bij huis verhuren: http://stophennepteelt.nl/huis-verhuren/
  • Voorwaarden verhuur volgens leegstandswet: http://www.principlevastgoed.nl/verhuurregels-tips/de-leegstandwet/
  • Gedupeerd door identiteitsfraude: https://www.radarplus.nl/article/206/Gedupeerd-door-identiteidsfraude

 

Marion Reiling


Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
 
Deel dit: