header_stijlplan8.jpg

Hoe kan ik Facebook inzetten bij mijn woning verkoop

Steeds meer mensen zijn actief op Social Media. Zo kent alleen Facebook in Nederland al ruim 7 miljoen gebruikers. En dat biedt kansen! Ik zie dan ook een toenemend aantal berichten waarin een te koop staande woning onder de aandacht gebracht wordt. Facebook wordt daarbij het meest ingezet van alle Social Media.

Er zijn verschillende manieren waarop een woning op Facebook gepromoot wordt. De meest gebruikte en meest logische is het plaatsen van een berichtje op het eigen Facebook profiel. Het bericht komt dan in het nieuwsoverzicht van je vrienden. Het bereik van het bericht is daardoor beperkt tot deze groep.

Facebook bij woningverkoop

Voor wie Facebook veel effectiever in wil zetten kan er voor kiezen een Facebook advertentie te maken. De kans op het bereiken van dé geschikte kandidaat koper wordt hierdoor vergroot. Adverteren via Facebook is een unieke manier om heel specifiek onder de aandacht van je doelgroep te komen. Facebook ‘weet’ immers waar iemands interesses liggen, waar iemand woonachtig is en kent vaak de gezinssituatie. Zaken die erg relevant zijn binnen de woningpromotie. Door heel specifiek de doelgroep van een woning te bepalen komt een woning veel gerichter onder de aandacht. En dat betekend weer een grotere kans op verkoop.

Voor wie graag Social media inzet bij de woningpromotie en dit graag aan een specialist overlaat heeft Stijlplan goed nieuws. Nieuw in het dienstenpakket van Stijlplan zijn de Social Media campagnes van Hoomz.

Hoe wordt een woning op Social Media gepromoot via Hoomz

De woning wordt op de site van Hoomz geplaatst. Er volgt een koppeling naar je woningadvertentie op bijvoorbeeld Funda. Hierna wordt de woning gepromoot bij een specifieke, voor de woning geschikte doelgroep, op Social Media. Hoomz geeft je vervolgens o.a. inzicht in wie je woning bekijkt en wat ze wel bekijken en wat niet. Daarnaast wordt elke potentiële koper die de woning bekijkt gevraagd, wat hij/zij van de woning vindt, onderdeel van het totale feedbacksysteem.

Op basis van de feedback volgt een optimalisatie van de woningpresentatie. Denk aan het aanpassen van de fotografie, teksten of volgorde van de verkoopfoto’s. Hierdoor wordt je woningpresentatie afgestemd op de vraag wat resulteert in meer bezichtigingen met grotere verkoopkansen tot gevolg!

Weten hoe het werkt? Bekijk het filmpje van Hoomz of lees er meer over op Social media bij woningverkoop.

Hoe werkt Hoomz

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit: