header_stijlplan8.jpg

Huis te koop zetten betekent loslaten…

Heerlijk vooruitzicht of uitdagend proces

Je huis te koop zetten. Voor de één een heerlijk vooruitzicht voor de ander een uitdagend proces. Ik maak het vaak mee in de praktijk. Rationeel is de beslissing genomen. Het huis gaat in de verkoop. Emotioneel is deze beslissing echter een heel ander verhaal.

Besef van loslaten

Een huis is veel meer dan een stapel stenen. Het is voor haar bewoners vaak voor een langere tijd hun thuis geweest. Een veilige haven waar herinneringen geboren zijn. En waar ze om die reden emotioneel mee verbonden zijn. Pas wanneer de keuze is gemaakt het huis te koop te gaan zetten, komt het besef van loslaten.

Het kennismakingsgesprek met woningverkopers in spé is voor mij altijd een bijzondere ontmoeting. Als verkoopstylist is het mijn taak de woning op een dusdanige manier te communiceren dat woningzoekenden er door geïnspireerd raken en komen kijken. Dit vergt het nodige voorbereidende werk. Wat in de kern niet ingewikkeld is. De uitdaging is in te schatten in hoeverre de bewoners al 'los' zijn van hun woning. En daar waar nodig is hen een stukje extra te helpen bij dit proces.

Huis te koop zetten betekent loslaten

 

Weerstand

Bij het verkoopklaar maken van de woning vraag ik in feite aan de bewoners hun vertrouwde ankers los te laten. Hun thuis moet weer een huis worden. Dit kan alleen met verandering van de huidige inrichting. Niet gek dat dit dan ook regelmatig voor weerstand zorgt. Hoe mooi vind ik het wanneer de bewoners na mijn kennismakingsgesprek vanuit weerstand, toch aan de slag gaan met mijn actiepunten. En nog mooier... wanneer ik ze gaandeweg het proces zie opbloeien, weer verliefd worden op hun eigen huis én ik met totaal andere mensen te maken krijg. Enthousiaste bewoners vol energie welke ze overbrengen op hun huis. Dan weet ik, zij zijn er klaar voor hun huis te verkopen en het huis heeft de juiste energie om nieuwe bewoners te kunnen ontvangen.

Verkoopstylist, verkoopcoach of moet ik mezelf toch maar verkooppsycholoog noemen:-)

 

Marion Reiling


Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
 
Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *