header_stijlplan8.jpg

Een huis vol herinneringen…

Kop koffie…?  Dat is meestal de eerste vraag als ik binnenstap bij iemand die zijn huis verkopen gaat of al langere tijd in verkoop heeft staan.  Al snel zit ik aan de eettafel met een dampende kop thee voor me want koffie is niet echt aan mij besteed. En luister naar de prachtige en soms ook emotionele verhalen die de bewoners mij toevertrouwen.

huis verkopen

Het voelde voor haar aslof ze op kamers ging

We gaan samenwonen en nu hebben we een woning te veel zegt een lachend stel. Ik krijg te horen hoe ze elkaar ontmoet hebben. Hoe ze er naar uit kijken straks samen één woning te gaan delen. Lekker ingericht met nieuwe spullen want die spullen die we nu hebben die gaan echt niet meer mee.

 

We hebben ons huis moeten aanpassen voor onze dochter. Door ziekte kon ze niet meer naar haar slaapkamer of gebruik maken van de badkamer. Beiden toen aanwezig op de eerste verdieping. Wat vond ze het fijn toen ze haar eigen plekje kreeg. Het voelde voor haar aslof ze op kamers ging.

 

Wat zit ik graag in deze tuin. Hij is door mijn man aangelegd. Wat genoot hij daar van. Lekker buiten werken in de zon. Speciaal voor de kleinkinderen heeft hij er nog een speeltoestel ingezet. Hebben ze nu niet meer nodig zegt ze lachend. Die zitten nu liever op een scooter dan op een schommel. Ik kan de tuin en het huis tot mijn spijt niet meer bijhouden. Veel te groot en wil dan ook kleiner gaan wonen. Daarom ga ik het huis verkopen.

Er wordt niet gesproken over de verkoop van het huis

Zomaar een greep uit de vele verhalen die ik te horen krijg. Er wordt niet gesproken over de verkoop van het huis. Dat komt veel later pas. Eerst moeten de herinneringen gedeeld worden. De fijne en de minder fijne. Het is onderdeel van het loslaat proces. Pas als ik merk dat er ruimte is om mijn verhaal te doen geef ik daar gehoor aan. Soms is dat al na een kwartier. Meestal pas na een klein uur. Ik vind het prima. Ik weet dat wanneer ik mijn verhaal start en samen met de bewoners door het huis loop er nog veel meer herinneringen bovenkomen. Tussendoor geef ik ze tips, aanwijzingen en actiepunten ter voorbereiding op de verkoopstyling.

Weerstand mag er zijn

Ik weet ook dat er weerstand komt op mijn woorden. En die mogen er zijn. Ik zie het allemaal als onderdeel van het loslaat proces. Nodig om langzaamaan bij het uiteindelijke doel te komen. Het huis verkopen! Een beslissing door de bewoners genomen. Ik help ze slechts mee alles in beweging te zetten. En mooi dat ik dat vind!

Marion Reiling

 

 

 


Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen

 

 

Deel dit: