header_stijlplan8.jpg

Huisontruiming

Wanneer een familielid overlijdt en een woning achterlaat, volgt van oudsher een huisontruiming om de woning vervolgens in verkoop te zetten. Er worden verkoopfoto’s gemaakt nádat de huisontruiming al heeft plaatsgevonden, waardoor er in de woningpresentatie leegstaande ruimtes gecommuniceerd worden. Dit toont niet alleen onaantrekkelijk maar zorgt er ook nog eens voor dat de ruimtes kleiner overkomen dan dat deze in werkelijk zijn. Door het ontbreken van een inrichting kan de ruimte niet meer ‘gemeten’ worden aan de hand van meubels e.d. die er in staan. Hiermee wordt de kans op kijkers verkleint.

Verkoopklaar maken van woning uit erfenis

Wie een woning uit een erfenis verkoopt doet er goed aan eerst Stijlplan in te schakelen alvorens een huisontruiming te laten plaatsvinden. Als specialist in het verkoopklaar maken van de woning wordt een selectie gemaakt wat wel en wat niet in de woning te laten staan. Daar waar nodig is wordt aangevuld met sfeervolle woonaccessoires, kartonnen meubels of meubelhuur, om een uitnodigende woonbeleving op de verkoopfoto’s te communiceren.

 

Huisontruiming woning uit erfenis

Verkoopklaar maken woning uit erfenis

 

Doordat er veelal gewerkt kan worden met een deel van de bestaande inrichting, bespaart deze manier van werken uiteindelijk op de verkoopkosten. De praktijk leert dat een leegstaande woning moeilijk verkoopt. Wanneer een dergelijke woning langere tijd te koop staat wordt het besluit genomen de woning opnieuw in te richten. Zonde omdat de woning oorspronkelijk een inrichting had.

Gedateerde inrichting

Erfgenamen die te maken hebben met een woning welke een gedateerde inrichting heeft, adviseert Stijlplan op dezelfde manier te werk te gaan. Er zijn altijd spullen aanwezig die bruikbaar zijn bij het verkoopklaar maken van de woning. Hetzelfde geldt voor een inrichting met een sterke persoonlijke stijl of smaak.

Opknapwoning

Heb je te maken met een opknapwoning dan vraagt het verkoopklaar maken vaak om een andere werkwijze. De verkoopfoto’s van een opknapwoning dienen vooral de potentie van de woning te laten zien. De inrichting is van ondergeschikt belang en dient vooral als ‘meetinstrument’ om te laten zien hoe groot de ruimtes zijn. Om de potentie van een ruimte inzichtelijk te maken adviseert Stijlplan te werken met een interieurimpressie.

Tarieven Stijlplan