header_stijlplan9.jpg

Interieurimpressie

Een interieurimpressie is een realistische 3D schets van een (mogelijke) inrichting of gebouw. Bij de verkoop van een woning komt het vaak voor dat de bestaande inrichting van een woning of specifieke ruimte zich niet leent voor het maken van aantrekkelijke verkoopfoto’s. Denk hierbij aan  de aanwezigheid van een gedateerde keuken of badkamer. Maar ook aan een woning met achterstallig onderhoud of ruimtes die vragen om een verbouwing. Met een interieurimpressie laat je op een realistische manier de mogelijkheden zien van de woning of ruimte.

 

interieurimpressie

Interieurimpressie voor een nieuwe keuken

 

Potentie van de woning

Het is moeilijk voor woningzoekenden om door een gedateerde inrichting heen te kijken. Laat staan dat ze direct de potentie van een woning of ruimte zien wanneer er een (kleine) verbouwing zou plaatsvinden. Door een andere invulling of indeling te visualiseren, krijgen woningzoekenden meer affiniteit met de woning of ruimte.

Werkwijze interieurimpressie

Bij elke interieur impressie is de bestaande situatie het uitgangspunt. In een tekenprogramma wordt deze vertaald naar een digitaal ontwerp. Afhankelijk van de wensen krijgt het interieur een nieuwe inrichting of indeling. Zo kan er makkelijk een tussenmuur weggebroken worden om twee ruimtes samen te voegen. Het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer behoort tot de mogelijkheden. En het plaatsen van een dakkapel op de zolder welke direct laat zien hoeveel licht en ruimte deze relatief kleine verbouwing oplevert.

Benodigdheden interieur impressie

  • Verkoopfoto’s met veel daglicht en die de ruimte goed communiceren
  • Woningplattegrond van de aan te passen ruimte
  • Afmetingen van de woning / ruimte