header_stijlplan_blog.jpg

Keuken of badkamer renoveren bij woningverkoop?

De foto’s op Funda zijn de eerste indrukken die een kijker van de woning krijgt. Zijn de foto’s uitnodigend en zorgen ze ervoor dat de kijker er blij van wordt dan is de kans heel groot dat ze een afspraak voor een bezichtiging maken. Andersom is het ook zo als de kijker een foto ziet welke een teleurstellend of negatief gevoel of emotie oproept dan zal de kijker afhaken op de woning en dus geen bezichtiging inplannen. Soms leent de situatie zich er echter niet voor om een uitnodigende foto te maken. Denk daarbij aan gedateerde badkamer of keuken. De vraag die menig bewoner zich dan ook stelt is moet ik de keuken of badkamer renoveren bij woningverkoop?

Keuken of badkamer renoveren bij woningverkoop

 

Een beeld roept onbewust een emotie op

Wanneer een woning beschikt over een gedateerde of smaak gevoelige ruimte zoals een keuken of badkamer dan vraagt de betreffende ruimte extra aandacht binnen de woningpresentatie. Als er enkel en alleen een foto van de gedateerde/smaak gevoelige ruimte gecommuniceerd wordt. Dan is dat het enige beeld wat binnenkomt bij de kijker. Onbewust roept dit beeld een bepaalde emotie op. Bij het zien van een klus ruimte komt er al snel het gevoel van veel werk, stress en extra kosten boven. Is de keuken of badkamer renoveren bij woningverkoop dan noodzakelijk? Het antwoord is Nee!

Potentie van de ruimte inzichtelijk maken met interieurimpressie

Belangrijk is dat de potentie van de ruimte inzichtelijk gemaakt wordt. En dit kan middels een interieurimpressie. Wanneer er direct ná het bestaande beeld van de gedateerde badkamer of keuken een beeld gecommunceerd wordt van de mogelijkheden dan wordt de kijker uit het eerste beeld getrokken. En gaat door het tweede beeld automatisch zelf meer mogelijkheden zien van een verbouwing, waardoor deze ook enthousiast wordt. Met als groot voordeel dat er geen dure investering gemaakt hoert te worden. Want een keuken of badkamer renoveren bij woningverkoop dat vraagt om een hele andere investering. Met het risico dat de nieuwe badkamer/keuken niet in de smaak valt.
Interieurimpressie keuken

Middels een interieurimpressie kan een nieuwe keuken gevisualiseerd worden (rechts)

Een kans om naar eigen smaak en stijl te renoveren

Ik zie het altijd als een kans voor de koper om de keuken of badkamer op relatief korte termijn geheel naar eigen smaak en stijl te renoveren. De vraagprijs van de woning moet hier uiteraard naar zijn.
Marion Reiling

Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
Deel dit: