header_stijlplan_blog.jpg

Kijkers woning? Drie redenen waarom gordijnen te openen

Het besluit is genomen je gaat verhuizen wat tevens betekent dat je woning in verkoop gaat. Vanaf dat moment ben je eigenlijk gast in je eigen huis. De woning staat immers in de picture en je wilt kijkers voor je woning. Dit vraagt een beetje bewustwording in je dagelijkse leven. Te beginnen met het openen van de gordijnen. Ik geef je drie redenen waarom.

Kijker woning

1. Met gesloten gordijnen zeg je (potten) kijkers woning niet welkom

Dat staat natuurlijk haaks op het feit dat je kijkers wilt! Openen dus die gordijnen en laat de angst voor dat mensen binnen kunnen kijken varen. Een grote drempel voor bewoners weet ik. Maar weet je, in de praktijk blijkt dat die angst eerder een denkbeeld is dan dat dit werkelijk zo is. Ik merk namelijk dat het vaak reuze meevalt wat passanten daadwerkelijk kunnen zien in het voorbijgaan. Ik geef dan ook altijd als tip, ga eens zelf aan de straat staan en kijk eens naar binnen en wat zie je dan? Word je hier happy en vrolijk van want dit is wat een kijker ook ziet. Een prachtige stap om een stukje van de ‘poppen kijker woning angst’ te overwinnen en een kijker het gevoel van hartelijkheid te geven.
Kijkers woning

Door gordijnen te openen geef je hartelijkheid naar kijkers woning

2. Gordijnen open geeft een gevoel van ruimtelijkheid bij kijkers woning

Een gesloten gordijn blokkeert letterlijk het zicht naar buiten. Wat de ruimte optisch veel kleiner en onvriendelijk gemaakt. Bij bijna elk intake gesprek laat ik de bewoners het effect van open gordijnen ervaren. Ik vraag ze om vanaf een afstand naar het raam te kijken terwijl ik alle gordijnen, inclusief glas gordijnen open doe. Wow wat een ruimte je kunt veel verder kijken is een vaak gehoorde reactie. En dat is precies waarin ik de bewoners bewust wil maken. Doordat er letterlijk verder gekeken kan worden maakt het de kamer van binnen gevoelsmatig groter. Vaak is er ook zicht op een voortuin met zicht op groen. Wat de kamer veel vriendelijker maakt. 

Kijkers woning - Ruimtelijkheid

Een open gordijn maakt een ruimte gevoelsmatig groter bij kijkers woning; er verder weg gekeken worden

3. Gordijnen open zorgt voor veel licht

Door gordijnen te openen komt er letterlijk daglicht binnen. Het meest mooie en aangename licht dat er is. De hoeveelheid licht wordt vaak onderschat. Ook hier weer ervaar het eens zelf. Ga ergens midden in de kamer staan. Laat iemand anders de gordijnen openen en voel wat dat met de ruimte doet. Je zult merken dat de energie van de kamer veel aangenamer wordt. Hoe fijn is dat voor een kijker woning om ook te kunnen ervaren. En bedenk eens wat voor invloed dit heeft op de woningverkoop. Zo subtiel maar zo van betekenis.

Kijkers woning

Met open gordijnen komt er natuurlijk daglicht binnen waardoor er een aangename energie ontstaat

 

Marion Reiling

 

Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
Deel dit: