header_stijlplan10.jpg

Wat is en doet een online makelaar?

Een online makelaar, ook wel een internetmakelaar genoemd is een deeldienstmakelaar. De formule van een online makelaar richt zich op woningverkopers die graag zelf zicht willen hebben op de woningverkoop. Zo verzorg je bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen, de woningfotografie, stel je je eigen verkooptekst op en maak je zelf de woning verkoopklaar. De online makelaar plaatst vervolgens je woningpresentatie op woningsites als Funda. Begeleiden je bij verkooponderhandelingen en verzorgen uiteindelijk het koopcontract. Er gebeurt meer op afstand. Het mooie aan deze werkwijze is dat je niet alleen zicht houdt op je woningverkoop. Je bespaart ook nog eens enorm op je verkoopkosten.

 

Online makelaar

Besparing op verkoopkosten

Net zoals traditionele makelaars zijn er ook veel online makelaars op de markt. Ieder met een eigen verkooppakket waar ze zich mee onderscheiden. Wat maakt nou het dat woningverkopers voor een internetmakelaar kiest en niet voor een traditionele makelaar? Bij een internetmakelaar betaal je vooraf, eenmalig een vast bedrag. Bij verkoop van de woning hoeft er géén courtage meer betaald te worden. Dat is wat álle internetmakelaars gemeen hebben. Hiermee bespaar je flink op je verkoopkosten.

Waardevermeerdering

In de praktijk zie ik steeds vaker dat woningbezitters met succes (!) kiezen voor een online makelaar. Tevens kiezen zij er voor de woning professioneel verkoopklaar te laten maken. Hiermee kiezen ze bewust voor de hoogste kwaliteit verkoopfoto's. Wat niet alleen sneller de woning verkoopt. Het zorgt ook nog eens voor waardevermeerdering van de woning. Een net gepresenteerd huis zorgt immers voor een hogere verkoopprijs. Het werkt net als bij een auto in verkoop. Een auto die spik en span gepoetst is, verkoopt nou eenmaal sneller en tegen een hogere prijs dan precies dezelfde auto die smoezelig is.

Investering verkoopklaar maken snel terug verdient

Wie voor de combinatie online makelaar en professioneel verkoopklaar maken kiest. Verdient zijn investeringen dus snel terug. Er hoeft immers én geen courtagekosten betaald te worden én het verkoopklaar maken werkt waarde vermeerderend. Het rekenvoorbeeld laat je zien dat de besparingen makkelijk op kunnen lopen tot een paar duizend euro's.

Rekenvoorbeeld internetmakelaar

 

Marion Reiling


Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
 

 

Deel dit: