header_stijlplan10.jpg

Wel of niet meedoen aan de open huizen dag

Op 30 september is het weer tijd voor de landelijke open huizen dag van de NVM. Maar loont het om hier aan deel te nemen? Dit is een beetje afhankelijk van de soort woning en de verkoopsituatie van je woning.
 Open huizen dag

 Wel deelnemen aan de open huizen dag

Het is mijn ervaring dat het slim is om deel te nemen aan de open huizen dag wanneer:
  1. Een (gangbare) woning nieuw in verkoop komt
  2. Een woning, welke al enige tijd in verkoop staat, opnieuw wordt gepresenteerd met compleet nieuwe foto’s

Op het moment dat er een nieuwe woning  of nieuwe woningpresentatie op de markt komt en iemand is daar in geïnteresseerd dan wil deze de woning zo snel mogelijk zien. Met een open huizen dag direct na lancering van de nieuwe woning verlaag je de drempel enorm voor een bezichtiging.  Met tevens als grote voordelen dat je maar eenmalig hoeft op te ruimen en dat er voelbare concurrentie is als de open huis druk bezocht wordt.

Wanneer niet deelnemen aan de open huizen dag

Wanneer er sprake is van een unieke woning of een woning in een hogere prijsklasse dan wil je het liefste dat er alle aandacht aan kandidaat kopers besteedt wordt. Vaak ook door de uitgekozen makelaar. Als een open huis meerdere kijkers trekt dan heb je minder tijd voor de kandidaat kopers. Bij een open huis verzorg je tevens als eigenaar zelf de bezichtigingen. Simpelweg omdat een makelaar niet tegelijkertijd bij verschillende deelnemende huizen aanwezig kan zijn. Niet iedereen vindt het prettig zelf de bezichtigingen te doen.
Daarnaast zie ik ook dat er eigenaren zijn die om persoonlijke redenen liever niet deelnemen aan de open huizen route. Ze willen alleen serieuze kandidaten aantrekken en niet louter nieuwsgierige kijkers. Wat misschien meer een overtuiging is dan dat dat ook werkelijk in de realiteit gebeurt. Het kost immers tijd om naar een woning te gaan kijken. En tijd is voor veel mensen kostbaar, welke ze graag optimaal benutten. Bezichtigingen puur voor het kijken zullen dan ook schaars zijn.

12 Tips om van een kijker een koper te maken

Neem je deel aan de open huizen dag dan verzorg je over het algemeen zelf de bezichtigingen. Wellicht dat je geïnteresseerd bent in mijn Checklist: 12 tips om van een kijker een koper te maken. Laat me dan weten waar ik deze naar toe kan sturen.
open huizen route
 

Je naam*
Je e-mailadres*
Stuur de tips naar mij!

Marion Reiling


Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen

 

Deel dit: