header_stijlplan_blog.jpg

Prijshistorie woning blijft zichtbaar

De woningmarkt trekt weer geleidelijk aan. En daarmee ook de woningwaarde. Dat is goed nieuws. Er schijnt weer wat licht aan de horizon voor iedereen die al lange tijd een woning in verkoop heeft staan. Positieve berichten als ‘woningmarkt stevent af op hoog aantal verkopen’ of ‘koopwoningen worden weer peperduur’ geven de woningverkoper vertrouwen.

Prijshistorie blijft zichtbaar

Met het toenemende vertrouwen op de woningmarkt denkt menig woningverkoper aan het weer verhogen van de vraagprijs. Doordat de woning niet verkocht werd, werd er gezakt met de prijs. Deze kan nu dus weer naar de originele vraagprijs, lijkt een logische gedachte. Waar helaas aan voorbij wordt gegaan is het feit dat de vraagprijshistorie van een woning online zichtbaar blijft op sites als:

 

Woningwaarde

 

En niet alleen de geschiedenis van de vraagprijs blijft zichtbaar. Ook oude (matige) verkoopfoto’s blijven voor potentiële kopers zichtbaar. De kans is dan ook groot dat een individuele vraagprijs verhoging zorgt voor wantrouwen bij woningzoekenden. En wantrouwen helpt niet mee in de woningverkoop. Zonder aantoonbare toegevoegde waarde wordt een prijsverhoging immers niet geaccepteerd.

Win het vertrouwen van woningzoekenden

Wil je de woningwaarde serieus laten stijgen? Win dan het vertrouwen van woningzoekenden. Verbeter je verkooppresentatie en investeer in zaken als professionele woningfotografie, een goede styling of een (interieur)impressie welke de potentie van een ruimte of perceel zichtbaar maakt. Je zult zien dat de aandacht die je besteed aan je verkooppresentatie gewaardeerd wordt door woningzoekenden en beloond wordt met een koper.

Marion Reiling

 

 


Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
Deel dit: