header_stijlplan9.jpg

Zoeken vakantiehuizen is inspiratie woning verkoop

De vakantieperiode is weer aangebroken. De koffers worden gepakt en de eigen woning wordt voor een kortere periode ingeruild voor een vakantiewoning. Voor de een is dit een luxe verblijf in een 5 sterren resort. Voor de ander een basic verblijf midden in de natuur. Welke keuze het ook is. Iedere vakantieganger heeft zich waarschijnlijk uitgebreid georiënteerd. Heeft vele vakantiehuizen beoordeeld en uiteindelijk zorgvuldig een keuze gemaakt voor een woning welke voor korte periode een thuis wordt.

Vakantiehuizen

 

Presentatie vakantiehuizen

Waar gaan we dit jaar naar toe? Dat is vaak de eerste belangrijke vraag bij het zoeken naar een vakantie. Zodra deze vraag beantwoord is, wordt er georiënteerd. Er wordt een bezoek gebracht aan de vakantiebeurs. Vakantiebrochures worden in huis gehaald. En het internet wordt geraadpleegd op zoek naar hét ideale vakantieverblijf. Het aanbod in vakanties en vakantiehuizen is enorm. Met zorg presenteren vakantie aanbieders dan ook hun vakantieaanbod en/of vakantiehuizen. Met de juiste afbeeldingen op hun website of brochures brengen ze kijkers alvast in de juiste vakantiesfeer. Dé uitnodiging tot het maken van een boeking. Simpelweg omdat afbeeldingen tot de verbeelding spreken. Iets wat bevestigd wordt door Bookings.com de grootste hotelboekingssite ter wereld.

Can you please provide us with tips on how to attract and convert travelers online through your booking site?

One of the biggest tips we can give is to provide excellent photographs of your property. We have seen that properties with great pictures get higher click through rates and conversions.

Bron: Littlehotelier

 

En het werkt! Want hoe herkenbaar is het dat je afhaakt op slechte foto’s van bijvoorbeeld een hotelkamer of vakantie appartement. Voor mij in ieder geval wel. Slechte, matige of ontbrekende foto’s geven mij een gevoel van wantrouwen. Is het verblijf wel schoon, zijn de bedden niet doorgezakt, kan ik er van op aan dat het ontbijt vers is. Dat zijn vragen die door slechte foto’s door mijn hoofd gaan. Het is dan ook het gevoel dat we bij iets hebben dat grotendeels bepaalt of we iets kopen of niet. In dit geval hét vakantiegevoel wat staat voor zorgeloos genieten.

Wist je dat beeld 600.000 keer krachtiger is dan tekst

Een beeld roept binnen een paar seconden een emotie op. Dit in tegenstelling tot een stuk tekst welke je eerst moet lezen, verwerken en begrijpen. Beeld is dan ook 600.000 keer krachtiger dan tekst. Het gevoel dat een afbeelding oproept blijft hangen. Zorgt dit niet voor het juiste gevoel dan is het vertrouwen weg en verlies je je klant of gast.

Aandacht zorgt voor vertrouwen

Wie dus gasten wil ontvangen in zijn hotel of vakantieverblijf doet er dus goed aan het vertrouwen te winnen van de boeker. Aandacht zorgt voor vertrouwen. Een goed verzorgde vakantiebrochure of hotelkamer presentatie waaruit kennis en ervaring blijkt. Dat zorgt voor vertrouwen. En nog mooier, vertrouwen daar betalen we graag meer voor. Niet voor

Vakantie zoeken als inspiratie voor de woningverkoop

Hoe mooi is het dat je het zoeken naar een vakantiewoning als inspiratie kunt gebruiken binnen de woningverkoop. Het zoekproces is immers hetzelfde. Woningzoekenden oriënteren zich op Funda. Laten zich leiden door aantrekkelijke verkoopfoto’s om een bezichtiging te plannen. Hoe mooi is het dan te weten dat je als woningverkoper invloed hebt op wat je de woningzoekende wilt laten voelen. De succesvolle vakantie aanbieders maken er dankbaar gebruik van. Zij weten wat ze moeten communiceren op hun verkoopfoto’s om snel en meer boekingen te krijgen. Een goed verzorgde woning verkoop presentatie zorgt dus voor vertrouwen welke én meer kijkers trekt én de verkoopprijs laat stijgen. Laat je dus inspireren!

Marion Reiling


Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen

 

Deel dit: