header_stijlplan10.jpg

Vastgoedfotografie | communiceer de pluspunten van de woning

Wat maakt jouw woning uniek?

Elke woning heeft iets unieks. Wat op het eerste gezicht misschien niet altijd even helder is. Wie er even de tijd voor neemt en helder krijgt wat de unieke pluspunten zijn van de eigen woning zal sneller beloond worden met een koper. Het zijn immers deze pluspunten welke de woning onderscheidend maakt ten opzichte van haar concurrentie. En dus zeker gecommuniceerd moeten worden middels vastgoedfotografie in de woningpresentatie.
Vastgoedfotografie

Hoe ontdek je de pluspunten van een woning

De meeste bewoners hebben vaak niet meer in de gaten wat hun eigen huis zo bijzonder maakt. Als aanvulling op mijn eerste bezoek aan het huis stel ik ter bewustwording dan ook altijd twee vragen aan de bewoners.
1) Waarom heb je zelf destijds deze specifieke woning gekocht
2) Geef mij drie redenen waarom ik als potentiële koper jouw huis zou willen kopen.
Simpele vragen met toch wat minder simpele antwoorden zo blijkt in de praktijk. Want de echte pluspunten zijn soms naar de achtergrond verdwenen in de loop van de woonjaren. Hoe mooi als bewoners zich weer bewust worden van wat hun huis zo uniek maakt. En hoe fijn voor mij om te weten wat er gecommuniceerd moet worden middels de vastgoedfotografie op de foto’s. Soms overduidelijk en soms ook voor mij verborgen. En niet zelden worden deze pluspunten helaas onderbelicht binnen een woningpresentatie. Daarom twee voorbeelden ter bewustwording en inspiratie.

 

Vastgoedfotografie - voor en na

De vide, de open haard en de erg ruime woonkamer. Dé drie pluspunten van deze woonkamer. Weer zichtbaar gemaakt door veel te ruimen en te restylen onder het motto ‘Less is more’. Note: Vrijwel alle spullen op de na foto waren aanwezig in de woning.

Vastgoedfotografie - voor en na

Een speelse indeling, een grote ruime woonkamer én aanwezigheid van een open haard. De drie pluspunten van deze woning. Door in te richten met kartonnen meubels wordt de ruimte meetbaar. Het aansteken van de open haard trekt de aandacht er naar toe. En de speelse indeling wordt zichtbaar op een (logischere) andere foto.

Marion Reiling

 Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
Deel dit: