header_stijlplan_blog.jpg

woning promotie

Vóór de komst van het internet kwam woning vraag en aanbod samen bij een makelaar. Hij of zij hoorde waar woningzoekenden naar op zoek waren. En nam hen dan mee naar een geschikte woning. Met de komst van het internet hebben woningzoekenden zelf de regie gekregen over hun zoekproces. Zij laten zich inspireren door een uitnodigende online verkooppresentatie welke uitnodigt voor een bezichtiging. Daarmee is de woning promotie een cruciaal onderdeel geworden van de woning verkoop.

woning promotie

Met de juiste woning promotie bereik je het beste de doelgroep voor een woning. Elke woningverkoop vraagt om een eigen verkoopplan welke de pluspunten van de woning naar boven haalt.

Alvorens woningverkopers te laten investeren in woning promotie wil ik eerst een helder beeld hebben wat een woning uniek maakt. Een bezoek aan de woning is dan ook een absolute must. Net als een gesprek met de huidige bewoners. Waarbij ik twee hele belangrijke vragen stel.

  1. Wat was destijds jouw/jullie motivatie om deze woning te kopen
  2. Waarom zou ik jullie woning moeten kopen

Unieke werkwijze

Het gesprek geeft me aansluitend inzicht in wat de woning uniek maakt. En wat woningzoekenden motiveert deze woning te willen kopen. Als ik dat helder heb, dan weet ik ook wat ik binnen de woningpresentatie moet communiceren om de juiste doelgroep aan te spreken. Alleen dan kan ik een goed doordacht verkoopplan maken met invulling van de juiste woning promotie. Welke zal uitnodigen voor een bezichtiging. Woningzoekenden zoeken immers een match in woning en hun eigen woonwensen. Hun woonwensen willen ze graag herkennen in de verkooppresentatie. Het is uiteindelijk mijn taak te bepalen wat verkoopfoto’s vertellen. Zodat woningzoekenden zich er mee kunnen identificeren. Het is deze specifieke werkwijze die voor resultaat zorgt. En die uniek is binnen de woningverkoop branche.

Woning promotie tools

Elk verkoopplan moet uiteindelijk vertaald worden naar een verkooppresentatie. Stijlplan coördineert de volledige woning promotie welke aanvult op elke (online) makelaarsdienst. Lees meer over de afzonderlijke woningmarketing diensten.

Marion Reiling

 

 


Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
Deel dit: