header_stijlplan10.jpg

Woningfotografie | 4 Tips om ruimte te communiceren

Ruimte bevordert de verkoop. Dat is dan ook wat verkoopfoto’s dienen te laten zien. Bij de woningverkoop verkoop je immers de ruimte en niet de aanwezige inrichting. Maar hoe zorg je daar nou voor?

4 Tips om ruimtelijkheid in je verkoopfoto’s te krijgen

  1. Kies voor ‘Less is more’
  2. Hou rekening met zichtlijnen
  3. Open gordijnen
  4. Creëer rust

Woningfotografie

Less is more

Geef kandidaat kopers een realistisch gevoel van hoe ruim de woning is woning. Maak de woning ruimtelijk door een teveel aan meubels te verwijderen. Te vol ingerichte ruimtes voelen namelijk kleiner aan. Zij tonen tevens vooral het interieur (voor-foto) op een verkoopfoto en niet de ruimte (na-foto). Hanteer dus het less is more principe. Wie goed kijkt ziet dat bijna alle spullen op de na-foto aanwezig zijn in de vóór situatie.

Woningfotografie| Less is more

Zichtlijnen

Een zichtlijn is een denkbeeldige lijn waarmee het oog van de kijker geleid wordt. Ze maken een ruimte optisch groter en ruimtelijker. De kijker van de foto wordt geleid naar bijvoorbeeld een andere ruimte wat voor een grote dieptewerking zorgt en dit zorgt voor ruimtelijkheid.

Op de voor-foto vraagt het bed alle aandacht. Het is eerder een Marktplaats foto voor het bed, dan een verkoopfoto voor de woning. Bij de na-foto ligt de focus op de kamer. De denkbeeldige zichtlijnen nemen het oog van de kijker mee naar de extra kamer met inloopkast wat ruimtelijkjheid geeft. Het laat tevens een pluspunt van de woning zien.

 

Woningfotografie

Open Gordijnen

Bij de woningrafie is altijd spake van tegenlicht. Bij het fotograferen van ramen wordt immers ‘tegen het licht’ in gefotografeerd. Om onderbelichting te voorkomen worden gordijnen vaak dicht gedaan. Daarmee verdwijnt ook een stuk de ruimtelijkheid. Door gordijnen te openen ontstaat meer diepte. Je kunt letterlijk verder weg kijken.

Woningfotografie

Creëer rust

Volle boekenkasten, te veel kleine en verschillende soorten woonaccessoires en niet op elkaar afgestemde kleuren maken een foto druk. Dit geeft onrust bij de kijker. Creëer rust door de druk makende items te verwijderen en vorm eenheid in de kleuren.

Woningfotografie

Niet doen!

Het gebruik van een groothoeklens. Het geeft een vertekenend (ruimer) beeld van de ruimte. Wat alleen maar voor teleurstelling kan zorgen.

 

Marion Reiling


Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen

Deel dit: