header_stijlplan_blog.jpg

Woningfotografie | Laat de functie van de ruimte zien

Van nature heeft elke kamer / ruimte in een woning een functie. In de praktijk verdwijnt deze nog wel eens. Met name bij slaapkamers zie je dit vaak terug. Welke vaak in gebruik zijn als strijkkamer of studeerkamer. Geen probleem zolang de bewoners in hun huis wonen. Het is immers hun thuis en zij moeten zich daar prettig in voelen. Het wordt een ander verhaal wanneer de woning in verkoop gezet wordt. Er is dan woningfotografie nodig om de woning online te kunnen etaleren.

Foto huis

Verwarring voor woningzoekenden

Online woningsites zijn er op gericht het zoekproces te filteren om zo een zo’n goed mogelijke match te vinden. Welke aan de voorwaarden van de woningzoekenden voldoet. Het aantal slaapkamers is een dergelijke filter. Wanneer een woningzoekende op zoek is naar een woning met bijvoorbeeld drie slaapkamers. Dan verwacht hij, bewust of onbewust, ook drie slaapkamers te zien op de woningfotografie van de aangeboden woningen.

Voor woningzoekenden schept het verwarring wanneer de natuurlijke functie van een ruimte niet helder is. Ze zien iets wat niet matcht met waar ze naar op zoek zijn. Zo blijkt het  in de praktijk lastig te zijn om door om bijvoorbeeld een slaapkamer te zien in een werkkamer. Vaak omdat een werkkamer veel meer ruimte in beslag neemt door een groot bureau dat de ruimte optisch klein maakt. Er ontstaat twijfel of de kamer groot genoeg is om er een bed of een kast in te plaatsen.

Help je kijker

Help je kijkers daarom door elke ruimte de functie te geven die het van nature heeft. En richt dus de ruimte in waarvoor deze bedoeld is. Het schept niet alleen duidelijkheid. Het maakt de kamer vaak ook nog eens optisch groter. De kamer toont sfeervoller waardoor deze beter uitnodigt voor een bezichtiging. En in sommige gevallen kun je zelfs een extra slaapkamer communiceren in de verkooppresentatie waardoor er een grotere doelgroep bereikt wordt.

Inspiratie voor – na foto’s verkoopstyling

Woningfotografie

Door de tegelvloer denkt kijker (onbewust) automatisch dat het hier om een badkamer, bijkeuken of keuken gaat. Het bleek een grote slaapkamer op de begane grond met eigen badkamer en inbouwkast. Vier pluspunten van de woning welke niet gecommuniceerd werden. Door er een bed in te plaatsen krijgt de kamer haar natuurlijke functie terug.

Woningfotografie

De linkerfoto laat een grote kast en een raam zien. De inrichting maakt de kamer optisch klein. Waardoor het gevoel ontstaat dat er geen bed in past. Door er een bed in te plaatsen krijgt de kamer niet alleen haar natuurlijke functie terug. Het creëert ook ruimte én sfeer.

Woningfotografie

Een groot pluspunt van de betreffende woning was de mogelijkheid om een slaap- of werkruimte te maken van de berging welke grensde aan de woning. Door de muren wit te schilderen en de ruimte in te richten als slaapkamer kon er in de woningpresentatie een extra slaapkamer gecommuniceerd worden.

Marion Reiling

 


Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen

 

 

Deel dit: