header_stijlplan8.jpg

Plattegrond huis in .fml opmaak is must bij Funda woningpresentatie

Er zijn vele woning marketing tools beschikbaar om je woning online te presenteren. Uiteraard mogen uitnodigende foto’s niet ontbreken. Net als een pakkende advertentietekst met specifieke aandacht voor wat de woning uniek maakt. Een goede woningpresentatie laat daarbij ook een woningplattegrond zien.

Plattegrond huis

Doel plattegrond huis bij woningpresentatie

De toevoeging van een plattegrond huis bij een woningpresentatie heeft als voornaamste doel, inzicht te geven van de indeling van de woning. Woningzoekenden willen zich graag een zo’n goed mogelijk beeld vormen van hoe de woning ingedeeld is. Aan de hand van een bijgevoegde plattegrond kunnen de foto’s veel beter geplaatst worden.

 

Woningplattegronden

Plattegrond huis

Funda vraagt om .fml opmaak

Er zijn verschillende manieren om een plattegrond huis toe te voegen aan een woningpresentatie. Zo is het mogelijk om een bestaande bouwtekening te scannen en als .jpg bestand toe te voegen. Wanneer de woning echter op Funda gepresenteerd wordt, wat in de meeste gevallen zo is, dan is het handig om de plattegrond aan te leveren in een zogenaamde .fml (floorplanner) opmaak. Dit zorgt namelijk voor een hogere ranking in Funda.

2D en 3D mogelijkheden

De mogelijkheden voor het maken van plattegronden worden steeds uitgebreider. Van eenvoudige 2D plattegronden tot aan 3D plattegronden die je online kunt inrichten. De techniek maakt het allemaal mogelijk. Het is zelfs al mogelijk om een huis te scannen en de gescande ruimtes om te zetten naar een speciale scan plattegrond. Hoe geweldig de techniek ook is of wordt. Vooralsnog leert mijn ervaring dat het toevoegen van een eenvoudige 2D plattegrond in een .fml opmaak tot op heden voldoende is om een woningpresentatie compleet te maken. Alle overige plattegrond toevoegingen zijn vooral een leuke extra promotietool. Waarbij ik niet heel veel extra toegevoegde waarde zie die daadwerkeijk de woningverkoop te stimuleren.

Marion Reiling

 

 

Blog woningverkoop

Ook interessant:

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.
Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
Deel dit: