header_stijlplan10.jpg

Woningvideo

Steeds vaker wordt een woningpresentatie aangevuld met een woningvideo. De woningvideo neemt de kijker mee in een rondleiding door de woning.  Alsof je dus door het huis loopt. Een enorme toegevoegde waarde voor je potentiële koper omdat zij 24 uur per dag, 7 dagen per week een kijkje in je huis kunnen nemen op tijdstippen dat het hen het meest schikt.

Voordelen woningvideo

  • Focus op woonsfeer, pluspunten van de woning en omgeving
  • Online rondleiding op elk gewenst moment van de dag
  • Te presenteren op YouTube; naast Google de grootste zoeksite op internet
  • Ondersteuning door Funda

Elke woning heeft een eigen unieke sfeer en heeft haar eigen pluspunten. Met een woningvideo is het mogelijk deze realistisch over te brengen. De woonomgeving mag hierbij niet ontbreken. De ligging van een woning bepaalt immers voor een groot deel of er voor een woning gekozen wordt.

Woningvideo door Stijlplan

Video neemt een steeds groter wordende rol in bij de woningverkoop. Stijlplan bied dan ook de mogelijkheid een woningvideo te laten maken als aanvulling op de woningpresentatie. Net zoals bij verkoopfoto’s is het bij een woningvideo belangrijk na te denken over wat er gecommuniceerd dient te worden met de beelden.

Wat is de woonbeleving, wat maakt een woning uniek, hoe is de ligging, hoe loopt de routing en welke soort woningfilm leent zich het beste voor de betreffende woning. Vragen waar een antwoord op gegeven wordt in een vast te stellen filmscript. Wanneer het filmscript akkoord is bevonden kan de praktische uitvoering plaatsvinden. Stijlplan regelt alle facetten die hierbij komen kijken. Van het inhuren van filmprofessionals, een voice-over of zelfs figuranten. Na de opnames volgt de montage en uiteindelijke oplevering van de woningvideo.

Voorbeeld woningvideo Stijlplan

Verschillen in woningvideo’s

Er zijn enorme verschillen in woonvideo’s. Zo heb je woonvideo’s waarbij er meer sprake is van een presentatie van de verkoopfoto’s. Ook wel een videoslideshow genoemd. De verkoopfoto’s zijn achter elkaar gezet om zo tot een video te komen. De toegevoegde waarde is minder groot dan een woonvideo waarbij je als kijker als het ware door de woning heen loopt.

Een woonvideo bedoeld als rondleiding kan op verschillende manieren ingevuld worden. Zo kan de kijker meegenomen worden door de huidige bewoners of een professionele host die tekst en uitleg geeft bij de beelden. Het is ook mogelijk om enkel met een stem te werken (voice over) die tijdens de rondleiding meer verteld over de woning. Samen met de bewoners en/ of makelaar kijkt Stijlplan welke woningvideo het meest geschikt is voor de woning. Uiteraard speelt het budget hierbij ook een rol.

Tarieven Stijlplan