header_stijlplan8.jpg

Zelf verkopen

Voor de komst van het internet ging je als huizenkoper of -verkoper naar een makelaar. Met de komst van het internet is het volledige woning vraag en aanbod in slechts een paar muisklikken zichtbaar. Een logisch gevolg is dan ook dat steeds meer huizenverkopers kiezen voor zelf verkopen.

 

Waarom zelf verkopen

  • Regie over eigen verkoop

Een enorm pluspunt van zelf verkopen is dat je zelf de regie houdt over de verkoop. Je bepaalt zelf de kwaliteit van je verkoopfoto’s en verkooptekst. Als bewoner ken je je eigen huis het beste. Niemand kan enthousiaster over je woning vertellen dan jijzelf. Wie zelf verkoopt doet meestal zelf ook de bezichtigingen. Kandidaat kopers ervaren dit vaak als prettig omdat ze aan de huiseigenaar veel gerichter vragen kunnen stellen.

  • Besparing op verkoopkosten

Een belangrijke motivatie om te kiezen voor zelf verkopen zijn de kostenbesparingen. Meestal wordt er gewerkt met een zogenoemde internetmakelaar. Een internetmakelaar is een deeldienstmakelaar waarbij je zelf veel van de voorbereidende werkzaamheden voor je rekening neemt teneinde makelaarskosten te besparen. Zo verzorg je bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen, de woningfotografie, stel je je eigen verkooptekst op en maak je zelf de woning verkoopklaar. De internetmakelaar plaatst vervolgens je woningpresentatie op woningsites als Funda. Begeleiden je bij verkooponderhandelingen en verzorgen het uiteindelijke het koopcontract. Er gebeurt meer op afstand. Na verkoop is er geen sprake van nog af te dragen courtagekosten.

  • Ontevreden over makelaar

Een  andere reden waarom iemand kiest voor zelf verkopen, is omdat ze ontevreden zijn over de kwaliteit en/of werkzaamheden van de huidige makelaar. Slechte verkoopfoto’s, een afwachtende houding of ongepast gedrag bij kijkers zijn vaak redenen waarom huizenverkopers besluiten de regie in eigen handen te nemen.

 

huis verkopen zonder makelaar

Succesformule zelf verkopen

In de praktijk zie ik steeds vaker dat woningbezitters kiezen voor de inmiddels bewezen succesformule van Stijlplan. Zij combineren de internetmakelaar met professionele verkoopstyling. Hiermee kiezen ze voor de hoogste kwaliteit verkoopfoto’s. Wat niet alleen sneller de woning verkoopt. Maar ook nog eens waarde toevoegt aan de woning. En als bonus besparen ze ook nog eens op verkoopkosten. Het rekenvoorbeeld laat je zien dat dit makkelijk op kan lopen tot een paar duizend euro’s.

Zelf verkopen

Het voordeel in bovenstaand voorbeeld is:  € 3.000 (€4.500,-  – €1.500,-)

Note: Er zijn veel internetmakelaars. Ieder met zijn eigen pakketten. Het loont om je te oriënteren. Kies je voor het verkoopklaar maken door Stijlplan, dan heb je al voldoende aan een basis pakket. Je hebt dan immers al de hoogste kwaliteit verkoopfoto’s.

Succesvol verkocht

Menig opdrachtgever van Stijlplan heeft middels deze werkwijze met succes de woning verkocht. Stijlplan helpt je graag bij je woningverkoop en biedt je alle benodigde diensten gericht op woningmarketing en -promotie die bij de verkoop van je woning komen kijken. Samen kijken we wat jouw woning nodig heeft om je doelgroep efficiënt te bereiken. Ideaal voor de huizenverkoper die graag de regie in eigen hand houdt. Daarbij functioneert Stijlplan tevens als persoonlijk aanspreekpunt en geeft je vele tips die bij het verkoopproces komen kijken. Een ideale balans tussen ontzorgen en zelf in actie komen.

Meer weten? Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan.

Aanvraag vrijblijvend intake gesprek