header_stijlplan9.jpg

Dronefotografie woning

Wat is het toch gaaf wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is om je huis goed in beeld krijgen op Funda. De waarde van een professionele woningpresentatie wordt steeds meer erkend. Niet raar, want wie aandacht besteed aan een de presentatie wordt niet alleen beloond met meer kijkers. Het voegt ook nog eens waarde toe aan de woning. De vraag naar vakkundige woningmarketing tools neemt dan ook steeds meer toe. Waarbij tevens de vraag naar steeds uitgebreidere mogelijkheden groeit. Zo is de dronefotografie voor de woning sterk in opkomst.

 

Dronefotografie

Geweldige mogelijkheden voor het maken van luchtopnames

Een drone is een onbemand vliegtuigje, welke radiografisch bestuurd wordt. Uiteraard hebben de drones welke ingezet worden voor de dronefotografie een camera welke bediend wordt vanaf de grond. Deze manier van fotograferen biedt geweldige mogelijkheden om luchtopnames te maken van een woning. Vooral voor woningen waarbij er sprake is van een bijzondere tuin, een groot perceel of een unieke situering leent dronefotografie zich uitstekend. Met luchtfoto’s is dit immers heel goed inzichtelijk te maken. Daarnaast laat deze manier van fotograferen de aanzichten van de woning veel beter tot zijn recht komen.
Dronefotografie

Dronefotografie brengt een bijzondere situering of uniek perceel goed in beeld. Het bijbehorende stuk bos behoort bij de woning.

Wet- en regelgeving dronefotografie

Om dronefotografie toe te kunnen passen zijn er wel een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Zoals de wettelijke regels voor het vliegen met een drone. Zo bestaan er zogenaamde ‘Drone no-fly zones, vanwege bijvoorbeeld de aanwezigheid van een (militair) vliegveld. Geldt er een beperking van de maximale vlieghoogte. En wordt een drone voor professionele doeleinden, dus niet hobby matig, ingezet dan dient de ‘bestuurder’ tevens te beschikken over een vliegbrevet én een vergunning. Alleen een piloot met een vliegbrevet/vergunning mag foto’s maken welke gepubliceerd mogen worden. Waaronder ook de foto’s vallen welke op Funda geplaatst worden.

Dronefotografie bij Stijlplan

Gelukkig worden de regels steeds soepeler simpelweg omdat de markt steeds meer vraagt om dronefotografie. Logisch want het is zo’n toegevoegde waarde binnen de algehele woningpresentatie om foto’s vanuit een vogelperspectief toe te voegen. Het brengt het huis immers optimaal in beeld.
Stijlplan is dan ook onwijs trots en verheugd om te kunnen melden dat zij een partij heeft gevonden die niet alleen sublieme foto’s maakt met de drone. Maar ook nog eens in het bezit is van de nodige papieren waardoor de foto’s ook officieel gepubliceerd mogen worden op Funda hoe gaaf is dat.
Marion Reiling

Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
Deel dit: