header_stijlplan10.jpg

Het verschil van een andere vloer

Het verschil van een andere vloerEr zijn aanpassingen in een huis die een ongelofelijke toegevoegde waarde hebben. Het kiezen voor een andere vloer is zo’n aanpassing die hét onderscheid kan maken in de look en feel van een woning. En wat zomaar eens het verschil maakt tussen precies goed en net fout.
Wat een andere vloer precies doet met een ruimte dat merk je vaak pas als de vloer is vervangen. En dus ook hoe groot de impact is in de beleving van de ruimte. Daarom vier voorbeelden van voor en na situaties waarbij de vloer is vervangen of opgeknapt. Oordeel zelf.

1. Van smoezelige naar fris

Andere vloer
Smoezelig dat is hoe een wat oudere vloerbedekking vaak overkomt. Van vrijwel alle huizen die ik gezien heb waar vloerbedekking lag, was dat vaak de grootste ‘afknapper’ van de woning. Omdat de vloer uit zo’n groot oppervlak bestaat kun je er gewoon niet omheen. Helemaal als het een leegstaande woning betreft waar vieze plekken en slijtage extra in het oog vallen. Mijn advies is dan ook altijd in een dergelijke situatie; kies voor een andere vloer en combineer dit met een frisse (tijdelijke) inrichting. Zoals in dit voorbeeld met gebruik van kartonnen meubels. Weg smoezelige ruimte, hallo frisse kamer, welkom kijkers!

2. Van saai naar stijlvol

Andere vloer
De keuze voor een bepaalde badkamertegel is zowel trend- als smaakgevoelig. Is de basis van een badkamer goed. Dan kun je met het kiezen voor een andere vloer een compleet andere look creëren. Een relatief kleine investering met een meer dan groots effect.

3. Van ouderwets naar eigentijds

Soms is het zonde om een bestaande (authentieke) vloer te vervangen. Echter vraagt de bestaande vloer wel wat aandacht. Een houten vloer is daar een goed voorbeeld van. Is de vloer nog in prima conditie maar toont deze gelig door een laklaag. Dan biedt schuren een perfecte oplossing waardoor de woning compleet opgehaald wordt van ouderwets naar eigentijds. Helemaal als de inrichting hier ook op afgestemd is. Ook hier is gebruik gemaakt van kartonnen meubels.

4. Van gymzaal naar woonkamer / slaapkamer

Staat een ruimte leeg en worden er dan foto’s van gemaakt. Dan gaat vrijwel alle aandacht automatisch naar de vloer. Als deze vleor dan ook nog eens erg ‘afwijkt’ van het gangbare door kleur of mateiraal. Dan wordt de ruimte eigenlijk niet meer gezien. Het enige dat een kandidaat koper op de foto ziet is de vloer. In een dergelijke situatie heb je eignelijk alleen maar de keus om de vloer te vervangen én de ruimte in te richten (bijvoorbeeld met kartonnen meubels)om de woningwaarde te doen laten stijgen. 

voor en na verkoopstyling

voor en na verkoopstyling

Marion Reiling

Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
Deel dit: