header_stijlplan10.jpg

Huis erven

Het klinkt prachtig, een huis erven. Wanneer je de desbetreffende woning wilt verkopen, dan brengt de huidige woningmarkt je echter al snel in de harde realiteit. Na een overlijden lopen hypotheekkosten vaak gewoon door welke in het beginsel vaak nog wel op te hoesten zijn. Naarmate een woning langer te koop staat lopen deze kosten fors op. En daar komt de erfbelasting nog bovenop. Een situatie waarbij je zomaar opeens in financieel zwaar weer terecht kan komen. Een snelle verkoop is dus vaak wenselijk.

Huis erven - Verkoopklaar maken

Van smaak gevoelig interieur naar fris modern ogende woning

Wacht met huisontruiming

Van oudsher wordt een woning van een overleden familielid eerst ontruimd en vervolgens in verkoop gezet. De verkoopfoto’s laten een lege en kale woning zien. Welke niet alleen onaantrekkelijk toont. Maar door het ontbreken van een inrichting ook nog eens een stuk kleiner er uit ziet dan een ingerichte woning. Daar komt nog bij dat de woning uit erfenis vaak ook nog over een gedateerde keuken en badkamer beschikt. Een optelsom van factoren waarbij de kans op kijkers minimaal is.

Wie een woning uit een erfenis wil verkopen, doet er dan ook goed aan, alvorens te ontruimen, eerst een verkoopstylist in te schakelen.

Bruikbare meubels en aankleding

Elke woning met een inrichting heeft bruikbare meubels en aankleding in huis om de woning verkoopklaar te maken. Als verkoopstylist selecteer ik wat wel en wat niet in de woning te laten staan. Een bed is een bed, en met een moderne sprei erover ziet een wat ouder bed er heel anders uit. Dit geld ook voor bijvoorbeeld de zithoek. Vervang een druk en zwaar ogende bank voor een strak en effen (kartonnen) exemplaar en er ontstaat een hele andere look. Vul daar waar nodig is aan met sfeervolle woonaccessoires om een uitnodigende woonbeving op de verkoopfoto’s te kunnen communiceren. En zie daar opeens een uitnodigende woonkamer in plaats van een smaakgevoelig interieur.

Deze werkwijze bespaart je flink wat geld én je vergroot ook nog eens de kans op een succesvolle verkoop. Daar de verkoopfoto’s het belangrijkste marketinginstrument zijn binnen de woningverkoop.

Meer lezen? Ga naar huisontruiming

 

Marion Reiling


Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
 
Deel dit: