header_stijlplan9.jpg

Verkoopklaar maken woning is ook alvast een beetje afscheid nemen

Dat stoeltje heb ik van mijn oma gekregen. En dat beeldje is een souvenir van mijn vakantie naar Peru. Oh en dat schilderij heb ik gekregen voor mijn verjaardag. Tja en die slaapbank, ja die vond ik ooit een mooi en praktisch maar eigenlijk kan hij wel weg.
Verkoopklaar

Prachtige kans

Hoe herkenbaar is bovenstaande situatie. Vrijwel iedereen verzameld in de loop der jaren wel spullen. Welke uiteraard in huis ergens een plekje krijgen. Waar ze door de jaren heen steeds minder gezien worden. Simpelweg omdat de bewoners er aan gewend zijn geraakt dat de spullen er nou eenmaal zijn. En dan komt daar het besluit om de woning te gaan verkopen. En dient zich een prachtige kans aan om ter voorbereiding op de aanstaande verhuizing alvast eens flink te gaan ruimen. Ook wel verkoopklaar maken genoemd.
Neem je de bank mee naar je nieuwe woning of dat gekregen stoeltje? Vraag ik dan ook altijd bij een stylingadvies ter voorbereiding op het verkoopklaar maken. Nee? Doe het dan alvast van de hand, zeg ik dan altijd. Je zult merken dat dit al meer rust gaat geven niet alleen in de woning maar ook bij jezelf. Hoe fijn is dat.

Ontruimen is de eerste stap bij verkoopklaar maken

Het wegdoen van overtollige spullen is de eerste stap op weg naar een nieuwe woning waarbij er tevens alvast een klein beetje afscheid genomen kan worden van de oude woning. Want laten we eerlijk zijn. Het definitief verlaten van een huis wat zo lang je thuis is geweest is soms best moeilijk. En dat heeft gewoon even tijd nodig. Het klinkt raar maar het is net datgene wat bewoners vaak even nodig hebben. Iemand die ze helpt met het nemen van beslisssingen. Het is net dat extra duwtje wat ze nodig hebben om in actie te komen. Gewoon omdat het ze soms best een beetje zwaar valt en ze om die reden moeite hebben met in actie te komen.

Hoe fijn en dankbaar is het voor mij dat ik ze hier bij mag helpen. Dat ik het vertrouwen krijg om ze bij de hand te pakken om een plan te maken voor het verkoopklaar maken van de woning. Omdat ik niet emotioneel verbonden ben aan het huis en dus ook niet aan de spullen, is dit voor mij een stuk makkelijker. Waarbij ik altijd met heel veel respect omga met die spullen. Want het mag dan voor mij geen emotionele waarde hebben. Voor mijn opdrachtgever heeft het dit zeker wel. Hoe mooi vind ik het dan om terug te zien dat ondanks de weerstand die er soms ontstaat, er wel uitgevoerd wordt wat ik adviseer. Dat is zo mooi om te mogen ervaren…

Ook hulp nodig bij het verkoopklaar maken? Laat mij je helpen met een STYLINGADVIES

Marion Reiling

Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
Deel dit: