header_stijlplan8.jpg

Voornaamste reden verkoopstyling: Waardevermeerdering

Ben je niet bang dat je werk opdroogt met de aantrekkende markt? Wordt mij wel eens gevraagd. Het mooie aan deze vraag is dat het uiteindelijk meer zegt over de mindset van de vragensteller dan over mijn werk.

Wie mij deze vraag stelt heeft waarschijnlijk de aanname dat je alleen een huis voor de verkoop restylt om deze beter te kunnen verkopen in een slechte woningmarkt. Waar de vragensteller aan voorbij gaat is dat de voornaamste reden om verkoopstyling toe te passen waarde vermeerdering van de woning is.
Verkoopstyling

De Bouwbroers; een gouden combinatie

Met veel plezier kijk ik regelmatig naar het Canadese huizenprogramma De Bouwbroers op RTL 8. De tweeling Drew en Jonathan Scott vormen samen dit duo. De een makelaar de ander ster in het uitvoeren van een succesvolle woning metamorfose door te verbouwen en deze te restylen. Een gouden combinatie want de huizen worden veelal boven de vraagprijs verkocht. Wat aantoont dat verkoopstyling in de breedste zin van het woord inderdaad waarde toevoegt aan de woning.

Verkoopstyling; geen kostenpost wel een investering

Een verkoopstyling is dan ook geen kostenpost maar een serieuze investering om waarde toe te voegen aan de woning. Daarom zal er altijd vraag zijn naar verkoopstylisten ongeacht of het nu goed of slecht gaat met de woningmarkt.
‘De Bouwbroers’ mag dan een Canadees programma zijn. Wij als nuchtere Hollanders kunnen er stiekem nog best wel wat van leren. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen die zich, zoals bij elke andere aankoop beslissing, grotendeels laten leiden door ons onbewuste. Het zijn de beelden van een woning die ons onbewuste doordringen en welke er ook onbewust een waarde aan koppelt. Zo zal een huis dat er spik en span uitziet altijd hoger ‘scoren’ dan een soortgelijk huis waar minder aandacht is besteed aan de verkooppresentatie. Hoe logisch kan het zijn…
Verkoopstyling
Marion Reiling

Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
Woning verkopen  | Verhuizen  | Zelf verkopen
Deel dit: