header_stijlplan8.jpg

Woning verkopen?

Wat staat centraal binnen de woningverkoop?

Een vraag die ik altijd stel aan woningverkopers op verschillende woonevents. Meestal krijg ik dan als antwoord 'Het huis'. Een logisch antwoord zou je zeggen. Het is echter een misvatting die menig woningverkoper maakt wanneer zij hun woning verkopen.

Woning verkopen

Woonbeleving

Woningzoekenden zijn vrijwel altijd op zoek naar een bepaalde woonbeleving waar zij zich mee kunnen identificeren. Een woonbeleving laat zich niet omschrijven in woorden. Het is een gevoel. Uniek en eigen voor ieder mens. Een ervaring op onbewust niveau. Het zoeken en vinden van een nieuw huis is om die reden een moeilijk grijpbaar / tastbaar proces. Woningzoekenden zijn op zoek naar iets wat in hun hoofd zit.

Woning verkopen

Inspireer woningzoekenden en je bevordert de verkoop

Afbeeldingen spreken tot de verbeelding. Dat is met verkoopfoto's niet anders. Ze vormen de magische link tussen woning en woonwens. Woningzoekenden willen graag hun (onbewuste) woonwensen herkennen in wat ze zien. Inspireer dus woningzoekenden en focus binnen de verkoopfoto's op de woonwensen van woningzoekenden in plaats van op het huis. En je hebt de sleutel tot een succesvolle woningverkoop.

Ken je iemand die je kunt inspireren met dit inzicht? Deel dit bericht met hem/haar en je helpt wellicht mee het huis te verkopen.

Marion Reiling


Ook interessant:

Blog woningverkoop

Mijn Blog voor nog meer inspirerende tips en tricks om je woning te verkopen.

Met onderwerpen over:
Woningfotografie |  Huis erven  | Woningwaarde
Verkoopklaar maken  |  Woningmarketing
Huizenzoeker  |  Verkoopstyling  |  Makelaar
Huis verkopen bij scheiding | Woning kopen
 
Deel dit: